Over Càrola Rietdijk

LIFE IS A STORY, MAKE YOURS A BESTSELLER

Verkoop niet jezelf, maar vertel je verhaal


Iedereen wil wel een diamant zijn, maar niemand wil geslepen worden. Toch is geen een diamant perfect. Zelfs de mooiste steen is onregelmatig van vorm. Als je ‘m bewerkt krijgt hij zijn eigen vorm en schittering. Dit geldt ook voor je loopbaan. Foutjes, mislukkingen, teleurstellingen, krasjes, ze horen er allemaal bij. Het maakt je menselijk, authentiek en het zorgt voor een briljant verhaal.


Mijn verhaal past bij mij. Met al z’n ups en downs. Mijn loopbaan was één grote speurtocht. Van jongs af aan hopte ik van de ene baan naar de andere. Zodra ik stilstond ik mijn ontwikkeling zocht ik het weer een deur verderop. Van sales (‘beetje solistisch’), marketing (‘teveel cijfers’), leidinggeven (‘wat een geneuzel’) tot werving en selectie (‘geen vrijheid’). Ik wisselde van functies en branches en maakte opleidingen nooit af. Alles leverde maar kort voldoening op en telkens ging ik op zoek naar iets nieuws. De vraag “Wat wil ik nou eigenlijk écht?” bleef onbeantwoord.

In 2008 begon ik voor mezelf. Het begin van (h)erkenning van kwaliteiten en mogelijkheden. Als geen ander snap ik dat je loopbaan een speurtocht is. Dat er geen één weg hetzelfde is, alleen eentje van vallen en opstaan, en dat ieder zijn eigen verhaal heeft. Juist mijn persoonlijke verhaal maakt mij als loopbaancoach toegankelijk voor m’n klanten. Het is herkenbaar, vertrouwd, zoiets van: “Jij begrijpt me.” Voor het eerst van mijn leven voelt werk voor mij ook niet als werk. Ik heb een enorme drive om dit anderen ook te gunnen. Mocht ik in de toekomst weer op de automatische piloot gaan, dan zoek ik direct een andere baan. En dat is nou precies mijn NeverEnding Story.