Het verhaal achter je CV

IF YOUR LIFE WAS A BOOK, WHAT WOULD THE TITLE BE?

De kracht van storytelling

Storytelling, het vertellen van verhalen, heeft invloed op het brein en gedrag van mensen. Wist jij bijvoorbeeld dat bij aanname van een nieuwe medewerker er vooral wordt gekeken naar de mens achter het cv, zijn successen en vaardigheden?

Het blijkt dus dat een goed verhaal belangrijker is dan een feitelijke opsomming van werkervaring. Een persoonlijk en levendig verhaal dat mensen raakt. Een authentiek verhaal dat mensen pakt. Het zorgt voor herkenning, betrokkenheid en verbinding.

Iedereen heeft een verhaal

In mijn rol als loopbaancoach begeleid ik dagelijks mensen. Vrouwen en mannen. Jong en wat ouder. Van hoogopgeleid of juist praktisch tot startende ondernemers en baanlozen. In alle ‘soorten en maten’ zitten ze bij mij aan tafel.

Ze leggen hun loopbaanvraagstuk aan me voor, inspireren mij en raken mij. Met hun eigen verhaal. Hun unieke verhaal. Groot of klein. En ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat een verhaal niet ver weg is, dit draag je altijd bij je.

Wat is jouw verhaal?

Laat je inspireren door anderen en lees hun briljante verhalen. Je ziet dat elk verhaal anders is. Iedereen krijgt te maken met successen, teleurstellingen, vallen en weer opstaan. “Wie zit er nu te wachten op mijn verhaal?”, hoor ik vaak. Nou… alle werkgevers!

Zonder jouw verhaal is je identiteit onzichtbaar. Wil je dat jouw toekomstige werk- of opdrachtgever jou leert kennen? Dan is het nodig om jouw verhaal te horen. Wees de regisseur van je eigen loopbaanverhaal. En vertel jouw eigen échte verhaal.